Üniversitemize Bir TÜBİTAK Proje Desteği Daha

Üniversitemiz Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı Öğretim Görevlisi Gül Pehlivan Tekin’in yürütücüsü olduğu “Prediyabetli Bireylerde Farklı Egzersiz Programlarının Glisemik Kontrol, Vücut Kompozisyonu, Denge ve Fiziksel Aktivite Düzeyine Etkisi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında Prediyabet’in Tip 2 Diyabet’e dönmesinin engellenerek toplumda sağlıklı bireylerin sayısının artması hedefleniyor. 
“Sosyalleşmek Yaşam Kalitesini Olumlu Etkiliyor”
Destek hakkında konuşan Öğr. Gör. Gül Pehlivan Tekin, “Diyabetin tün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı problemi haline geldiği görülmektedir.” dedi. “Egzersiz yapan bireylerin fiziksel aktivite düzeyinin artmasıyla topluma katılımının artması, sosyalleşmesiyle beraber yaşam kalitesine olumlu yönde katkı sağlayacağı öngörülmektedir.” şeklinde konuşan Tekin, ayrıca Tip 2 Diyabete eşlik edebilecek hastalıkların (metabolik sendrom, kardiovasküler hastalıklar vs.) gelişmesinin engellenmesi ve halk sağlığını geliştirerek ekonomik anlamda bu bireylerin sağlık sektörüne yükünün hafifletilmesinin de proje kapsamında hedeflendiğini belirtti.
Bu Proje Hastalarımızla Birlikte Devletimize Hizmet Edecek
Konuyla ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, bu projenin Prediyabetin Tip 2 Diyabete dönmesini engellemeyi amaçlayarak hem vatandaşların sağlıklı yaşamına katkı sağlayacak olması hem de ilaç sektörü açısından devletimizin üstündeki ekonomik yükü hafifletmesi bakımından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Rektörümüz son olarak öğretim elemanız Öğr. Gör. Gül Pehlivan Tekin’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
16.06.2024