“Günümüz Eğitim Sisteminin İhtiyaç Duyduğu Eğitici Modeli” Konferansı

Üniversitemizde, Öğretmen Okullarının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Günümüz Eğitim Sisteminin İhtiyaç Duyduğu Eğitici Modeli” adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, fakülte dekanları, akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmenliğin benimsenmesi gereken bir meslek olduğunu ifade eden, program konuşmacısı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Öğretmenlik 40 dakikalık değil, sürekli devam eden bir aktivite olarak düşünülmeli ve biz böyle düşündükçe gençlerimiz dünya yarışında öne geçeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Eğitimin, hayatı yönlendirebilecek bir güce sahip olduğunu belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Anlar değişir ve bu an değişirken bilgi üretir, üretilen bu bilgi insana etki ettiği zaman kişiyi de değiştirir. İşte eğitim bu değişimi yönetebilecek en güçlü argümandır” dedi. Öğretmenliğin mevzuat ile yürütülebilecek bir meslek olmadığının altını çizen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Öğretmenlik ben bugün görevimi yaptım demek değildir. Öğretmenliğin mevzuatı vicdandadır. Bu bağlamda, öğretmenlik mesleğini yapması gereken kişiler, kendi kendilerine, gerekeni yaptım mı diye soru soran kişilerdir” dedi.

Konuşmasının sonlarında, öğretmenlik mesleğine mensup kişilerin bilgi standartının sağlanması gerektiğini ifade eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Eğitimde yenilik sağlanacaksa, bu işe önce öğretmenlerimizin alan, kuram ve becerideki gelişimlerini sağlayarak başlamalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından, yaptıkları katkıdan dolayı deri halı hediye edildi.