Müzikoloji Yüksek Lisans Öğrencimizden Uluslararası Öğrenciler Şarkı Yarışması’nda Birincilik

Üniversitemiz Müzikoloji Yüksek Lisans öğrencisi Muhammed Ali Uçar, ünlü Kazak Halk Sanatçısı ve Besteci Şemşi Kaldayakov’un doğumunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin ev sahipliğinde çevirimiçi olarak düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Şarkı Yarışması’na katıldı.

Öğrencimiz Muhammed Ali Uçar, Halk Sanatçısı ve Besteci Şemşi Kaldayakov’un “Arıs jagasında” şarkısıyla katıldığı Uluslararası Öğrenciler Şarkı Yarışması’ndaki performansıyla baş ödülü (birincilik) kazandı.

Şemşi Kaldayakov’un adını yaşatmak, uluslararası düzeyde tanıtmak, eserlerini canlandırmak, yarışmaya katılan gençlerin performans becerilerini geliştirmek ve sanat ve sahne kültürlerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen çevrimiçi Uluslararası Öğrenciler Şarkı Yarışması’na ayrıca, Kazakistan ve Türkiye  dışından Kırgızistan ve Rusya’dan da öğrenciler katılarak bestecinin eserlerini canlı olarak seslendirdi.

Uluslararası Öğrenciler Şarkı Yarışması’nın tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Öğrencimiz Muhammed Ali Uçar’ın performansını izlemek için tıklayınız.