Türkiye Vejetasyon Coğrafyası Dersi Kapsamında Arazi Çalışması Yapıldı

Prof Dr. Türkan Bayer Altın tarafından yürütülen Türkiye Vejetasyon Coğrafyası dersi kapsamında Amanos Dağları’na ve Samandağ’daki Titus tünellerine, ders öğrencileri ile birlikte arazi çalışması ve teknik gezi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Türkan Bayer Altın’ın, Asi Deltası gelişim evrelerini, tarih öncesi kıyı yerleşmelerinin yok olma ve Titus Tünellerinin yapılma nedenlerini yerinde anlattığı ders kapsamında ayrıca Amanos Dağları’ndaki toprak kaymalarının, iklimin, topografik faktörlerin bitki dağılışı üzerindeki etkilerine değinildi ve bitkilerin nasıl saklanması (bitki piresleme) gerektiği de öğrencilere aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Türkan Bayer Altın, “Dersimizi doğayla iç içe işlemiş olmak da unutulmayacak bir hatıra oldu. Teknik geziye Dr. Öğr. Üyesi Mesut Gök, Dr. Öğr. Üyesi Sug Kyong Kang ve Arş Gör. Elif Kahya da destek verdiler. Etkinliğin öğrencilerimiz için oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Yerel halkın da arazi çalışmasına büyük katkısı oldu. Tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.