Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sedat Serçe 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferinden Döndü

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sedat Serçe 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nden döndü.  Yurda döner dönmez, üniversitemizde bir söyleşi programı gerçekleştiren Prof. Dr. Sedat Serçe, Antarktika Bilim Seferi’ndeki deneyimlerini, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları ve öğretim üyelerinin katıldığı etkinlikte katılımcılar ile paylaştı.

Prof. Dr. Sedat Serçe, Antarktika’da ki deneyimlerini aktarırken, önemli olanın, “Ekip ruhuyla, birlikte hareket ederek, birbirimize destek olmak, ülkemiz için faydalı bilgiler toplamak ve deneyimlerimizi ülkemizin bilimsel çalışmalarında kullanılmak üzere bizimle olamayan arkadaşlarımıza en açık biçimde aktarmak” olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Sedat Serçe konuşmasının devamında, “Bilim seferinde bazı amaçlarımız vardı. Bunlardan biri, diğer bilim üslerini ziyaret etmekti. Ayrıca Türk Bilim Kampı’nın kurulması da en önemli çalışmamızdı. Bunların yanında haritalama ve deniz derinliğini belirleme çalışmaları yapmak ve meteoroloji istasyonu kurmak amaçlarımız da bulunmaktaydı.  Ayrıca tüm bu çalışmaların görünürlüğünü artırmak için Milli Yüzücümüz Şahika Ercümen’in yaptığı gösteri dalışları da önemliydi” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde, yapılan bilimsel çalışmanın önemine değinen Prof. Dr. Sedat Serçe, “Biz Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini güzel bir şekilde temsil ettik diye düşünüyorum.  Doç. Dr. Alper Gürbüz de ikili işbirliği kapsamında bu proje içinde yer aldı.  Ben daha önce farklı yerlerde bulunmuştum, bu projenin de içinde yer almak benim için değerliydi.  Kurduğumuz Türk Bilim Kampı, ülkemizin Antarktika bilimsel çalışmaları için mütevazı bir başlangıç.  Ancak, bundan sonraki çalışmaları için çok stratejik.  Bilim Kampımız ülkemizin Antarktika araştırmalarına önemli bir ivme kazandıracak” dedi.

Program sonunda Prof. Dr. Sedat Serçe’ye yaptığı katkılarından dolayı, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından, günün anısına hediye takdimi yapıldı.