Üniversitemizde Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemizde, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezimizin paydaşları arasında yer aldığı, “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” paneli düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, akademisyenlerimiz, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezim Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Öztürk’ün yaptığı panelde, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer “Şiddeti Önlemenin En Etkili Yolu: Etkili Aile İçi İletişim”, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Seher Eren “Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Faaliyetleri” ve Kadın ve Demokrasi Derneği Niğde İl Temsilcisi Aynur Demirtaş ise “Kadın ve Demokrasi Derneği Niğde İl Temsilciliği’nin Faaliyetleri” adlı sunumlarını yaptılar.

Şiddet vakalarının en çok aile içinde gerçekleştiğinin altının çizildiği sunumlarda değinilen bir diğer nokta şiddeti önlemek üzere yapılabilecek faaliyetler ve halihazırda yapılan faaliyetler olurken şiddetle mücadele noktasında tüm paydaşların birlikte hareket etmesinin önemli olduğu vurgulandı. Panelistler programda ayrıca, sağlıklı aile kavramını da üzerinde bu yapının oluşmasının oldukça değerli olduğunu ifade ettiler.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, gerçekleştirilen programda emeği geçenlere teşekkür ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu tarz etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Program, panelde emeği geçenlere günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.