Üniversitemizde “Milletin Sesi Mehmet Akif” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre, fakülte dekanları ve çok sayıda akademik personel ve öğrencinin katılımıyla “Milletin Sesi Mehmet Akif” konferansı düzenlendi.

Konuşmacı olarak katıldığı programda İstiklal Marşı’nın neden “Korkma” diye başladığına değinen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre, “Çünkü Mehmet Akif, korkunun tüm bedeni kontrol altına alan ve özgüven kaybettiren bir tarafı olduğunu biliyordu” dedi. Türk Milleti kişiliğini ve karakterini ortaya koyduğunda, buradan aldığı güç ile vatan savunmasında daha kararlı olabileceğini belirten Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre, “Bunun için İstiklal Marşı “Korkma” diye başlar” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’un çalışkan kişiliğine de vurgu yapan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre, “Mehmet Akif her daim çok çalışan ve araştıran değerli bir şahsiyetti. İstiklal Marşı incelendiğinde ne demek istediğimiz daha açık bir şekilde anlaşılacaktır” dedi ve Mehmet Akif’in bir sosyolog gibi çalışmalar yaptığını belirtti.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre, konuşmasının sonlarında, Mehmet Akif’in, kurtuluş mücadelesi ile şaha kalkmış ve bir daha asla durdurulamayacak yükselişine başlayan Türk Milletine, İstiklal Marşını hediye ettiğini, bizim de bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini vurguladı.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, katkılarından dolayı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre’ye üniversitemiz anı tabağını hediye etti.