Gıda Mühendisliği Manşetler


Gıda Mühendisliği Bölümü İftar Programı

Gıda Mühendisliği Bölümü olarak; Bölüm hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla beraber iftar yemeği gerçekleştirdik. Organizasyonu yapan değerli hocalarımız Doç. Dr. Safa Karaman, Arş. Gör. Dr. Sinem Coruk ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Oskaybaş Emlek başta olmak üzere; Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan Tangüler, Doç. Dr. Hande Baltacıoğlu, Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetişen hocalarımızın ve bölüm arkadaşlarımızın değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

TEKNİK GEZİ

Bor Gazozu ve Atılım Bor Gıda San. Tic. A.Ş. fabrikalarına 03/01/2025 tarihinde Gıda Mühendisliği kulübümüz tarafından Uluslararası Zirai ve İlgili Bilimleri Öğrencileri Topluluğu (IAAS), Tarım Bilimleri Kulübü ve Hayvancılık Araştırma kulübünün de katılımıyla teknik gezi düzenlenmiştir. Katılan öğrencilerimize, Hocalarımıza, ilgi ve alakalarından dolayı firma yetkililerine çok teşekkür ederiz.

Entegre Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve SGS Akademi iş birliğiyle, öğrencilerin gelişimine ve topluma fayda sağlamak amacıyla hayata geçirilen ücretsiz Entegre Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Eğitimi 25-26-27 Aralık 2024 tarihinde üniversitemiz öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimize bu imkanı sağladıkları için SGS Akademiye teşekkür ederiz.

HACCP Bilgilendirme Eğitimi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve SGS Akademi iş birliğiyle, öğrencilerin gelişimine ve topluma fayda sağlamak amacıyla hayata geçirilen ücretsiz HACCP Bilgilendirme Eğitimi 23-24 Aralık 2024 tarihinde Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ile Süt ve Ürünleri Teknolojisi bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimize bu imkanı sağladıkları için SGS Akademiye teşekkür ederiz.

3. AR-GE ve Proje Pazarı Günleri Etkinliğinde Birincilik Ödülü

Bölümümüz öğrencileri Sinem Akalın ve Sinem Gökal, Doç. Dr. Emre Yavuzer ve Dr. Hamza Alaşalvar danışmanlığında yaptıkları "Balık Jelatini Esaslı Hibiskus Ekstraktları ile Zenginleştirilmiş Yumuşak Şekerleme Üretimi" isimli proje ile Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. AR-GE ve Proje Pazarı Günleri etkinliğinde birincilik ödülü almışlardır. Öğrencilerimiz ve Danışman Hocalarımızı tebrik ederiz.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Araştırma Projemiz Uluslararası Dergide Yayınlandı

Danışmanlığını Bölümümüz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hamza Alaşalvar’ın yaptığı 2021 Yılı 1. Dönem Çağrısında TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri kapsamında desteklenen, Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Hasan Nazım Sürmeli’nin “Chitosan films tailored with deep eutectic solvent extracts from Hibiscus sabdariffa: Fabrication and characterization” başlıklı makalesi SCI-E indeksli dergide (Q1 kategorisi) yayınlanmıştır.

TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Araştırma Projemiz Uluslararası Dergide Yayınlandı

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edilen 1919B012222127 numaralı projemiz, Journal of Food Measurement and Characterization dergisinde (Q2 kategorisi) yayınlanmıştır. “Use of waste fermented black carrot powder dried by different methods as a substitute in noodle production” başlıklı çalışmamız, gıda üretiminde atık malzemelerin yeniden değerlendirilmesine yönelik yenilikçi yaklaşımlar sunmaktadır. Bölümümüz öğrenci ve hocalarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

16 Ekim Dünya Gıda Günü

Gıda Mühendisliği kulübümüz tarafından düzenlenen, bu yıl teması "Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı" olarak belirlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliğini Sayın Rektör Hocamız Prof. Dr. Hasan Uslu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barut, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan, Bölüm Hocalarımız ve öğrencilerimiz, Bor Meslek Yüksekokulu Gıda Analiz Bölümü öğrencileri ve Hocaları Prof. Dr. Mustafa Boğa ve Doç. Dr. Fulden Karadal ve Hayvansal üretim kulübümüzün katılımı ile gerçekleştirdik. Etkinliğimize desteklerinden dolayı Şimşek ARGE, Göknur meyve suyu, Masterbronz ve Bor Gazozu firmalarına da teşekkür ederiz.
FirstPrev12345NextLast