Beslenme Hizmetleri


Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşke’de bulunan Merkezi Kafeterya mutfağında servise hazırlanan yemekler, Merkez Yerleşke, Niğde Merkez ve Bor İlçesinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını içeren 7 ayrı yemekhanede öğrenci ve personele sunulmaktadır. Ulukışla Meslek Yüksekokulu’nda ise yemekler okulun kendi mutfağında hazırlanarak servis edilmektedir. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan beslenme hizmetleri diyetisyen kontrolünde yüklenici firmalarca verilmekte ve yemeğin pişirilmesinden servisine kadar geçen her aşamada her türlü hijyen kurallarına titizlikle uyulmaktadır.

Yemek hizmeti verilen her birimde ayrı ayrı oluşturulan yemek kontrol teşkilatları ile yiyeceklerin siparişi, satın alınması, depolanması, hazırlanması pişirilmesi ile öğrenci ve personel yemekhanelerine yemeğin taşınması, yemeğin servisi, bulaşık kaplarının toplanması, yıkanması, çöplerin kaldırılması, yemekhanelerde kullanılan masaların, sandalyelerin, tezgâhların, yerlerin cihazların vb. temizliği gibi hizmetin her aşamasında gerekli kontroller yapılmakta ve kaliteli bir yemek hizmeti sunulmaya çalışılmaktadır. Mutfaklarımız 24 saat kamera ile denetim altında tutulmaktadır. 

Yemek menüsü, Üniversitemiz diyetisyeni tarafından hazırlanmakta ve öğrencilerimizin günlük alması gereken 2500 k/kalorinin 800 – 1000 k/kalorisini öğle yemeğinde alması sağlanmaktadır.

Üniversitemiz beslenme hizmetleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, günlük 2500-3000 öğrencimiz ve 250-300 personelimiz yemek yemektedir. 

   Yemekhaneler ve Kapasiteleri:


 










            


 

Son Güncelleme Tarihi:22.08.2016