2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLERİN HİBELERİ İLE ALAKALI DUYURU!

Merhaba arkadaşlar,

2017-2018 akademik yılı GÜZ DÖNEMİ için Erasmus+ Değişim Programı ile yurtdışına öğrenim  görmek ve staj yapmak amacıyla gidecek olan öğrencilerin hibeleri, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Üniversitelere aktarımının gecikmesinden dolayı ve Üniversitemizde yönetim değişikliği olması nedeniyle yaşanan prosedürler gereği siz öğrencilerimize hibeler zamanında yatırılamayacaktır.

Ancak bu demek değildir ki siz hiçbir ödeme alamayacaksınız. Elbette ödemeleriniz yapılacak ancak ödemeler muhtemelen sizlerin yurtdışında olduğunuz dönemde yapılacağından mağdur olmamanız için ya Vakıflar Bankası'ndan açtırmış olduğunuz Euro hesabı için internet bankacılığı da açtırarak siz yurtdışındayken pratik bir şekilde bu yoldan paranızın yatıp yatmadığını kontrol edebilecek ya da  ailenizden veya yakınlarınızdan bir kişiye noter onaylı vekâletname vererek, vekâlet verdiğiniz kişiye banka işlemlerini sizin adınıza yapması açısından kolaylık sağlamasına yardımcı olacaktır.. Dolayısıyla ödeme yapıldığında sizler yurtdışında olsanız bile vekâlet verdiğiniz kişi sizin adınıza yatırılan hibenizi çekebilir ve size gönderebilir. Bu yüzden vekâlet verecek olduğunuz kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini de bize gönderirseniz, hibenizin hesabınıza yatması durumunda vekâlet verdiğiniz kişiyle iletişime geçmemiz açısından bize kolaylık sağlayacaktır.

Bir diğer husus ise; vekâlet verdiğiniz kişi size parayı Euro (€) olarak gönderebilsin diye Türkiye’den ATM Kartı Euro hesabı veren bir bankadan hesap açtırmanız gerekecek (örn: Yapı Kredi Bankası ile bu konuyu görüşebilirsiniz). Vekil olan kişiye de bu bankaya paranızı yatırmasını belirtin ki siz de oradan kartınızla paranızı sorunsuzca çekebilesiniz. (Bildiğiniz üzere Vakıfbank size ATM Banka kartı vermiyor!)

Bu arada gitmeden önce yine Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrenci Otomasyonundan ders kaydınızı yapmanız ve ödemeniz gereken harç varsa bunu da yatırmanız gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Vizesi çıkan ve vizenin olduğu sayfayı bize göndermeyen arkadaşların vize bilgilerinin olduğu sayfayı en kısa zamanda tarafımıza e-mail olarak göndermeleri gerekmektedir. Vizesini göndermeyen öğrencilerin hibe ödemeleri de yapılmayacaktır.