2020/2021 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI

Sevgili Erasmus + Programına Başvuru Yapan Öğrencilerimiz;

Bilindiği gibi bütün dünyayı saran COVID-19 Pandemisi sebebiyle ara verdiğimiz örgün eğitimimiz yüzünden 14 Mart 2020 tarihinde yapmayı planladığımız Erasmus+ yazılı sınavını yapamadık ancak artık tüm dünya olarak yeni normalleşme dönemine girmiş bulunmaktayız.

Bu sebeple 2020/2021 Akademik Yılı Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine başvuru yapan ve Sonbahar döneminde veya Sonbahar-Bahar döneminde hareketlikten yararlanmak  isteyen öğrencilerimiz için  01.Temmuz.2020 tarihinde , Bahar döneminde hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrencilerimiz  için ise 1.Eylül.2020 tarihinde sınav yapılacaktır. Sınav için uygulanacak kurallar aşağıdaki gibidir;

  1. Her bir başvuru yapan öğrenciye sadece bir sına tercihi yapacak ancak seçmek istediği dönemi belirleyebilecektir ( Güz-Bahar /Güz)
  2. Sınava katılacak öğrencilerimiz; her sınıfta 10 kişi olacak şekilde yerleştirilecek ve tüm sınav sağlık önlemleri alınarak yapılacaktır. Sadece bu dönem için sözlü sınav yapılmayacaktır. Sınava girecek öğrencilerimiz maske takmak zorundadır ancak sınav yerlerine oturunca maskelerini çıkartabileceklerdir.
  3. Bu dönemde sınava girmeyi tercih etmeyen öğrencilerimiz için ikinci bir sınav tarihi ise 01.09.2020 tarihinde olacaktır. Öğrenciler iki sınav tarihinden birini seçmek koşulu ile hareketlilik programından yararlanabilirler.
  4. Sınavda başarı sağlayan Öğrencilerimiz gitmek istedikleri Üniversiteleri tercih ettikten sonra gidilecek Üniversitenin Güz veya Bahar döneminde öğrenci Kabul şartları karşı kurumlara bırakılmıştır. Çünkü pandemi sebebiyle bazı üniversiteler uzaktan eğitim yöntemiyle öğrenci Kabul edeceklerini beyan etmişlerdir. Bu sebeple sınavı geçen öğrenciler ile konu ayrıca görüşülecek olup online derse katılım yapma ihtimali olan öğrencilerimizin derslerinin Üniversitemizce tanınmasına karar verilmiştir.
  5. Erasmus+ Sınavlarına katılım sağlayan ve hareketlikten yararlanmak isteyen öğrencilerin işlemleri uzaktan yürütülecektir, öğrencilerimizin burada ikamet etmeleri gerekmeyecektir.

Konu ile ilgili sorularınız için bizi mesai saatleri arasında arayabilir veya bize e mail atabilirsiniz, hepinize sağlıklı ve başarılı bir sınav dileriz.

NOT: ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI 1 TEMMUZ 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:12.00'DA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDE YAPILACAKTIR. SINAV GİRİŞ DERSLİK LİSTESİ SINAV SABAHI FAKÜLTE GİRİŞİNE ASILACAKTIR. ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI VE MASKE BULUNDURMAYAN ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAKLARDIR.