1 | İmalat ve hizmet işletmelerinde verimliliğin önemi, türleri ve ölçümünü öğretmek |
2 | Üretim sistemlerinin anlaşılmasını sağlamak |
3 | Tesis yeri seçiminde kullanılan kilit unsurların ve analitik yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
4 | Tesis yeri seçimi ve tesis düzenlemeyi etkileyen faktörlerin anlaşılmasını sağlamak |
5 | İş ölçümünü anlamak ve standart zamanın hesaplanmasını öğrenmek |
6 | Tahmin konularını, kalitatif ve kantitatif metotların anlaşılmasını sağlamak |
7 | Üretim planlamada kullanılan sayısal yöntemlerin anlaşılmasını sağlamak |
8 | Stok yönetimi, önemi ve stok kontrol yöntemlerinin öğrenilmesi sağlamak |
9 | İstatistiksel kalite kontrol tekniklerinin kullanımının anlaşılmasını sağlamak |
10 | Toplam kalite yönetimi ve sürekli iyileşmenin anahtar yönlerini anlamak |