Sıra No | YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR |
1 | Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs | Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi |
2 | Programın İçeriği | İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/ascilik İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/ascilik/dersplani İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/ascilik/kisa-ders-icerik İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/ascilik/sayfa/program-ciktilari |
3 | Programın Eğitim ve Öğretim Dili | Türkçe |
4 | Programın Eğitim ve Öğretim Süresi | 2 Yıl |
5 | Öğrenim Ücreti/Katkı Payı | Bu kısım Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından doldurulacaktır. |
6 | Programın Eğitim ve Öğretim Modeli | Fakültemizde yüz yüze eğiti-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Pandeminin seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılacaktır. |
7 | Program Akreditasyonları | Aşçılık Programı (Örgün Öğretim) TURAK tarafından akredite edilmiştir. Aşçılık Programı (İkinci Öğretim) akredite edilmemiştir. |
8 | Programın Çalışma Alanları | Aşçılık programı öğrencileri mezuniyet sonrası yiyecek içecek hizmeti veren her türlü kamu ve özel işletmelerinde çalışma imkânı bulabileceklerdir. Bu kapsamda kamuda; ön lisans kpss puanı ya da doğrudan alımla aşçı, aşçı yardımcısı pozisyonlarında görev alacaklardır. Özel sektörde ise her türlü otel ve lokantalarda aşçı, aşçı yardımcısı gibi pozisyonlarda çalışma şansı elde edebileceklerdir. |
9 | İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar | İlgili bölüm/programda İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programı yoktur. |
10 | Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar | Programda endüstriye yönelik staj eğitimi zorunlu olmakta olup, 60 iş gününe denk gelecek şekilde yapılmak zorundadır. Bu kapsamda eğitim öğretim dönemleri dışında Türkiye’nin her yerinde yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde yapabilirler. Eğitim öğretim dönemleri içerisinde ise dersler aksamayacak şekilde Niğde sınırları içinde bulunan yiyecek içecek işletmelerinde stajlarını yapabilirler. |
11 | Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar | Programımızda uygulamalı dersler mutfaklarda işlenmekte olup bu esna da aşçı kıyafetleri giyilmesi zorunludur. İlgili kıyafetler öğrencilerin kendileri tarafından tedarik edilecektir. İlgili kıyafetler; Aşçı ceketi, aşçı önlüğü, siyah kumaş pantolon, aşçı kepi, sabo terlik, maske, eldiven. |
12 | Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar | Programımız öğrencileri için ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzemeleri, araç ve gereçler Meslek Yüksekokulumuz tarafından temin edilmekte olup, uygulamalı eğitim sırasında kullanılabilecek gıda malzemeleri öğrenciler tarafından temin edilmek zorundadır. |
13 | İlgili yükseköğretim kurumunun vakfı/vakıfları veya anlaşmalı olduğu kurum/kurumları tarafından burs, yurt, yemek, vb. imkânları sunup sunmadığı | İlgili bölüm/programda burs imkânları bulunmamaktadır. |
14 | Programa İlişkin Özel Koşullar | İlgili bölüm/programa ilişkin herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır. |
15 | Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz. https://www.ohu.edu.tr/aday https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler |