Elektrik Elektronik Mühendisliği

Sıra No

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs

Merkez Yerleşke/Kampüs

2

Programın İçeriği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ana Sayfası için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/elektrikelektronikmuhendisligi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ders Planları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/elektrikelektronikmuhendisligi/dersplani

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Kısa Ders İçerikleri için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/elektrikelektronikmuhendisligi/kisa-ders-icerik

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Program Çıktıları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/elektrikelektronikmuhendisligi/sayfa/program-ciktilari

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/elektrikelektronikmuhendisligi/sayfa/egitim-amaclari

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

Türkçe

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, her biri 30 AKTS değerinde olan 8 yarıyıldan oluşan 4 yıllık bir programdır. Fakat bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı da bulunmaktadır. Bu programa dahil olmak isteyen öğrenciler için lisans eğitim ve öğretim süresi 5 (1+4) yıl olmaktadır.

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir.  Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder.

6

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Bölümümüzde yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmektedir. Uygulanan eğitim-öğretim modelimizde pandeminin seyrine göre gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

7

Program Akreditasyonları

Bu program Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiştir.

8

Programın Çalışma Alanları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunları; bunlarla sınırlı olmamakla birlikte genel olarak enerji üretimi iletimi, haberleşme, elektronik donanımı ve yazılımı, endüstriyel otomasyon sektörlerinde, tasarım, bakım, kalite kontrol, planlama, işletme, satış, lojistik mühendisi vb. olarak görev yapmaktadırlar.

9

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

Bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı bulunmaktadır. Bu programa ilişkin esaslar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programı Uygulama Esasları Yönergesi ile belirlenmiştir.

İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programı Yönergesi için bkz.

https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

10

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, elektrik ve elektronik olmak üzere iki zorunlu yaz stajı bulunmaktadır. Toplamda 11 AKTS değerinde olan ve sırası ile 4. ve 6. yarıyıl sonrasında tamamlanması öngörülen bu stajlardan her biri 20 (yirmi) iş günü olup staj yeri konusunda bir şehir sınırlaması bulunmamaktadır. Söz konusu stajlara yönelik esaslar, Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi ile belirlenmiştir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Staj için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/muhendislikfakultesi/sayfa/staj

11

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin bir koşul bulunmamaktadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okutulmakta olan laboratuvar dersleri gibi bazı uygulamalı ve teorik derslerde kullanılan yazılım, sarf malzeme, araç ve gereç giderleri ile sınav, materyal vb. giderler Mühendislik Fakültesi tarafından karşılanmakta olup sunulan hizmet karşılığında öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

13

Programa İlişkin Özel Koşullar

*Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.).

*İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

14

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday

https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler


Son Güncelleme Tarihi:25.06.2021