Fizyoterapi

Sıra No

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

TERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ PROGRAMI

YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs

Derbent Yerleşkesi

2

Programın İçeriği


İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/zubeydehanimsaglikmyo/fizyoterapi

İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/zubeydehanimsaglikmyo/fizyoterapi/dersplani

İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/zubeydehanimsaglikmyo/fizyoterapi/kisa-ders-icerik

İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/zubeydehanimsaglikmyo/fizyoterapi/sayfa/program-ciktilari

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

Türkçe

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

2 Yıl

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir.  Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder.

6

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Yüksekokulumuzda yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Pandeminin seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılacaktır.

7

Program Akreditasyonları

Program Akredite edilmemiştir.

8

Programın Çalışma Alanları

Mezunlar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, üniversite hastanelerinde, tıp merkezlerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kliniklerinde, Ortopedi kliniklerinde, huzur evlerinde, SPA/termal otellerde, kaplıca-kür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde görev yapabilmektedirler.

9

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

İlgili bölüm/programda hazırlık sınıfı uygulaması bulunmamaktadır.

10

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

Fizyoterapi programında stajlar ders planında 3. ve 4. yarıyılda yer almaktadır. Staj dersleri kapsamında öğrenciler stajlarını 15 iş günü+15 iş günü olmak üzere toplam 30 iş günü şeklinde kurumun bulunduğu ilde veya il dışında yapabilmektedirler. Fizyoterapi programında eğitim gören her öğrenci, pratik çalışma deneyimi kazanmak, uygulama yeteneklerini geliştirmek ve profesyonel yaşama uyum sağlamak amacıyla stajlarını tamamlamak zorundadır. Öğrenciler Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, üniversite hastanelerinde, tıp merkezlerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kliniklerinde, Ortopedi kliniklerinde, huzur evlerinde, SPA/termal otellerde, kaplıca-kür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde yaz stajlarını yapabilmektedirler.

Uygulamalı eğitimler yüz yüze eğitimde Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında ve uygulama laboratuarlarında yapılmaktadır. Pandemi sürecinde ise uzaktan eğitim şeklinde devam etmektedir.

11

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Öğrencilerin dış görünümleri, kıyafetleri ve aksesuarları yapılan işe engel teşkil etmeyecek, hasta-çalışan sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde olmalıdır. Ayrıca uygulamalı dersler ve staj süresince gerek laboratuvarda gerekse hastanelerde giyilecek önlük düz-beyaz renkte olmalıdır. Öğrenci klinik ve saha uygulama formlarının ayrıntılarına Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Kurulu karar vermektedir. 

Gerekli donanım malzemeleri uygulamaların yapıldığı birimlerin (kamu hastaneleri ve üniversite laboratuvarları) sunduğu imkanlardan karşılanmaktadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar

Programda kullanılan sarf malzeme ve araç-gereç giderleri kurum bütçesinden karşılanmaktadır. Sunulan hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

13

Programa İlişkin Özel Koşullar

Programa ilişkin herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır.

14

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday

https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

Son Güncelleme Tarihi:24.06.2021