Hayvansal Üretim ve Teknolojileri

Sıra No

YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs

Merkez Yerleşke/Kampüs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programın İçeriği

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Ana sayfası için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/tarimbilimlerifakultesi/hayvansaluretim

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Ders Planları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/tarimbilimlerifakultesi/hayvansaluretim/dersplani

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünün Kısa Ders İçerikleri için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/tarimbilimlerifakultesi/hayvansaluretim/kisa-ders-icerik

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Program Çıktıları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/tarimbilimlerifakultesi/hayvansaluretim/sayfa/program-ciktilari

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

*İngilizce (Yüzde yüz)

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

*4+1 (Zorunlu Hazırlık)

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir.  Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder.

 

 

6

 

 

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Programımızda yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Eğitim ve öğretim yöntemleri ders ve sınıf içi etkinlikler, arazi çalışması, grup çalışması, laboratuvar, okuma, ödev, proje hazırlama, seminer, teknik gezi, web tabanlı öğrenme, uygulama, yerinde uygulama, mesleki faaliyet, sosyal faaliyet, tez hazırlama, alan çalışması, rapor yazma şeklindedir.

7

Program Akreditasyonları

Program akredite edilmemiştir.

8

Programın Çalışma Alanları

Programdan mezun olanlar "Ziraat Mühendisi" unvanını almakta olup,  Bakanlıklar, üniversiteler ve araştırma kuruluşları, Kalkınma Ajansları, bankalar, belediyeler gibi kamu kurumları ile hayvancılık işletmeleri ve organizasyonları, yem üretim ve pazarlama şirketleri, tarımsal kooperatifler, ziraat odaları, tarımsal örgütler, tarımsal danışmanlık gibi özel sektörde çalışma alanlarına sahiptir.

 

9

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

 

İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslar uygulanır.

 

Ayrıntılı bilgi için bkz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/03/20160323-6.htm

 

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21475&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

Bölümümüz öğrencileri için 60 iş günü staj uygulaması söz konusudur. Stajın 30 iş günü dönem içi stajı olup eğitim-öğretimin V, VI, VII ve VIII. yarıyılında uygulanmaktadır. Dönem içi staj Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Bünyesindeki Hayvancılık işletmeleri ile Özel sektör işletmelerinde yapılmaktadır. Stajın diğer 30 iş günü yaz stajı şeklinde yürütülmektedir.  Yaz stajı öğrencilerin istekleri doğrultusunda ve Staj Komisyonunun onayı ile gerek Niğde’de gerekse başka illerde üniversiteler, kamu kurumları veya özel işletmelerde yapılabilmektedir.

 

 

 

11

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Program için özel bir kıyafet ve donanım zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak uygulamalı dersler kapsamında, laboratuvar önlüğü, koruyucu gözlük, cerrahi eldiven, arazi kıyafetleri kullanılmaktadır. Bu kıyafetlerin temini öğrencilerin sorumluluğundadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar

Ders uygulamalarında kullanılan sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal vb. gibi malzemeler Üniversitemiz tarafından sağlanmaktadır. Sunulan bu hizmetler karşılığında da herhangi bir ücret alınmamaktadır.

13

İlgili yükseköğretim kurumunun vakfı/vakıfları veya anlaşmalı olduğu kurum/kurumları tarafından burs, yurt, yemek, vb. imkanları sunup sunmadığı

Bölümümüze yerleşen her öğrenciye Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrenim süresi boyunca (hazırlık sınıfı dahil) aylık 1000 TL (yılda 9 ay) karşılıksız öğrenim bursu verilmektedir.(2023-2024 eğitim-öğretim yılı için güncellenecektir.) Aynı zamanda, bölümümüze ilk üç sırada yerleşen öğrencilere YÖK tarafından öğrenim süreleri boyunca aylık 1000 TL burs verilmektedir. Burs miktarları her yıl güncellenmektedir. Merkez Yerleşkede bulunan ve Üniversite tarafından işletilen Ayhan Şahenk Öğrenci Yurdu’na (Kız /Erkek) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri talep etmeleri halinde öncelikli olarak yerleştirilmektedir.

14

Programa İlişkin Özel Koşullar

*Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

*Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

*Öğretim dili İngilizce'dir.

*Bu programa, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından burs verilecektir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının burslarla ilgili duyurusu kılavuzun sonunda yer alacaktır. (Ek yerleştirmede geçerli değildir.)

*YKS sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencilere Üniversitenin anlaşmalı olduğu kurum (Ayhan Şahenk Vakfı) tarafından 9 ay süre ile aylık 600 TL burs verilecektir. Burs her ders yılı sonunda başarılı olduğunu belgeleyen öğrenciye normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir.

15

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday

 https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

Son Güncelleme Tarihi:31.07.2023