İngilizce Dil Eğitimi

Sıra No

YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı

Merkez Yerleşke, Bor Yolu Üzeri, NİĞDE

2

Programın İçeriği

İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/egitimfakultesi/ingilizdiliegitimi

İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/egitimfakultesi/ingilizdiliegitimi/dersplani

İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/egitimfakultesi/ingilizdiliegitimi/kisa-ders-icerik

İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/egitimfakultesi/ingilizdiliegitimi/sayfa/program-ciktilari

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

*İngilizce

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

*4 Yıl + 1 yıl Hazırlık

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir.  Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder.

6

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Fakültemizde yüz yüze eğiti-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Pandeminin seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılacaktır.

7

Program Akreditasyonları

Program Akredite edilmemiştir.

8

Programın Çalışma Alanları

  1. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde devlet ve özel okullarda İngilizce öğretmeni olabilirler. Türkiye’de açılmaya devam eden vakıf okullarında İngilizce öğretmen talebi yüksektir.
  2. Lisansüstü eğitime devam ederek Türkiye’de bulunan üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde akademisyen olabilirler. Alanda yetişmiş akademisyen açığından dolayı talep yüksektir. 
  3. Yüksek lisans yaparak üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokullarında öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.
  4. Devlete ve özel sektöre bağlı medya kuruluşlarında çalışabilirler. Küreselleşen ve dijitalleşen medya sektöründe dış ilişkiler ofislerinde İngilizce Öğretmenliği lisans mezunu talebi yüksektir.
  5. Devlete ve özel sektöre bağlı turizm sektöründe çalışabilirler. Ülkemiz turizm açısından en çok talep edilen ülkelerden biridir. Profesyonel turist rehberliği yapabilirler. Bu sektörde mezunumuza talep yoğundur.
  6. Çeviri ofislerinde çevirmen olarak istihdam edilebilirler.
  7. Yayın evlerinde yazar ve editör olarak çalışabilirler.
  8. Devlete ve özel sektöre bağlı bankalarda çalışabilirler.
  9. Bakanlıklarda ve elçiliklerde çalışabilirler.

9

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü,  İngilizce Öğretmenliği Programına kaydolan öğrenciler “Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı” eğitimine tabii tutulurlar. Dönem başında yapılan İngilizce Yeterlik (İYS) Sınavı’na girmeyen ya da girip başarısız olanlar zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitim-öğretimi kapsamına giren öğrencileri oluşturur. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler ise Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü,  İngilizce Öğretmenliği programının I. Yarıyıla (Güz Yarıyılı) kaydedilirler.

10

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

İngilizce Öğretmenliği öğrencilerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında staj ve uygulama yapma olanakları bulunmaktadır. Bölüm öğrencileri ‘Öğretmenlik Uygulaması’ ve ‘Okul Deneyimi’ dersleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta öğretim okullarında staj yapmaktadırlar. Bu amaçla; Niğde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği gerçekleştirilecektir. Mezunlarımız ‘Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge’ye göre stajlarını yapabileceklerdir.

11

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar bulunmamaktadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar bulunmamaktadır.

13

Programa İlişkin Özel Koşullar

Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

14

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday

https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

Son Güncelleme Tarihi:24.06.2021