Gazeteci Uğur Mart'la Söyleşi

• Etkinlik Adı: Gazeteci Uğur Mart'la Söyleşi

• Etkinlik Tarihi: 01.12.2014 - 03.12.2014

• Etkinlik Türü: Söyleşi

Yeni Yıldız Gazetesi Sahibi Uğur Mart, Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 19 Kasım 2014 tarihinde düzenlenen “İletişim, Reklamcılık ve Medya” adlı söyleşide, meslekî tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Birçok ulusal haber ajansının da temsilciliğini yapan Gazeteci Mart, öğrencilere 21 yıllık mesleki hayat tecrübelerini aksettirdi.

“Niğde’de yaptığım haberler, ulusal medyada yer bulabiliyor. Bunu başarmak mümkün. Bu haberleri yapmak benim beş dakikamı alıyor. Gerçekten beş dakika, ancak yirmi bir yıla karşılık beş dakika!”. dedi.

Mart'ın konuşmasından bazı ilginç ifadeleri ise şöyle:

“Bugünlere gelene kadar demir olup dövüldüm, ağaç olup işlendim, taş olup da kırıldım. Kırıldım ama yorulmadım”.

“Ben bu mesleğe daktilo ile başladım. Şu an teknoloji sayesinde herkes haber yapabiliyor, ama herkes haberci olamıyor”.

“İyi bir iletişimci olmak için insan psikolojisinden iyi anlamak gerekir”.

“İş yaşamındaki en büyük değer her zaman dürüstlüktür”.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan’ın Gazeteci Uğur Mart’a Teşekkür Belgesi ve çiçek takdiminin ardından söyleşi sona erdi.