Psikoloji Bölümü
Program Çıktıları
- Psikolojinin temel alt alanlarına ilişkin klasik/güncel kuramsal yaklaşımları, temel araştırma yöntemlerini ve uygulamaları açıklayıp, karşılaştırabilir.
- Psikoloji bilimi ile yakından ilişkili disiplinlerin (sosyoloji, antropoloji, felsefe, matematik, biyoloji) temel kuram ve kavramlarını açıklar ve psikoloji ile ilişkisini kurabilir.
- Uygun araştırma yöntemlerini kullanarak, araştırma tasarlama, veri toplama, verileri analiz etme, yorumlama ve bilimsel standartlara uygun raporlama süreçlerini yapar.
- Psikolojinin uygulamalı alanları ile ilgili temel düzeyde uygulamalar (ölçme, değerlendirme, görüşme vb) yapabilir.
- Psikoloji alanında sık kullanılan bilgi teknolojilerini kullanabilir.
- Edindiği kuramsal bilgi ışığında, yeni bilgilere ulaşabilir ve yorumlar.
- Psikolojinin temel yaklaşımının ve bakış açısının diğer disiplinlere katkısını bilerek disiplin içi veya disiplinler arası bireysel ve takım çalışması yapabilir.
- Mesleki yaşamın gereksinimleri doğrultusunda eksikliklerini tespit ederek, alanyazın takibi ve hizmet içi eğitimler gibi aktiviteler ile kendini geliştirir.
- Psikoloji ile ilgili yazını ve popüler medyaya yansıyan bilgileri takip ederken eleştirel düşünür.
- Psikoloji alanında bilgi, fikir ve düşüncelerini, gerektiğinde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak yazılı ve sözlü olarak uzman ve uzman olmayan kişilerle paylaşır.
- Psikolojik bir olgu veya olayın sürecini izleyebilir, çözümleyebilir ve yorumlayabilir.
- Psikoloji alanında edindiği bilgi ve becerileri, araştırma ve uygulamalarında toplumsal katkıyı gözeterek kullanır.
- Psikolojik araştırma ve uygulamalarını, sınır ve sorumlulukları çerçevesinde, mesleki etik ilkelere bağlılık, bireysel ve kültürel farklılıklara, evrensel değerlere ve insan haklarına saygı içinde yürütür.
Son Güncelleme Tarihi:10.07.2025