Üniversitemizde Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması “Nevruz 2022” Programı Gerçekleştirildi


      Üniversitemiz ev sahipliğinde, Niğde Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğinde Türk Dünyası Yeni Gün Buluşması “Nevruz 2022” adlı program gerçekleştirildi. Programa, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektörümüzün Eşi Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yağmur Şener, Niğde protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
       Kazak Kültürü ve Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen ve “Ateş Seremonisi, Demir Dövme Pişi ve Nevruz Çorbası İkramı, Türk Dünyası Halk Dansları ve Türk Dünyası Konserleri” gibi birçok etkinliğin yer aldığı ve büyük beğeni toplayan program protokol tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.
       

Programın açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarına “Dünyanın birçok yerinde coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramımızı, bu yıl da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının katkılarıyla, Üniversitemizde siz değerli misafirlerimiz ve öğrencilerimiz ile kutlayacağız” diyerek başladı.
Türk Dünyası ülkelerimizden dans topluluklarının gösterileri, ateş seromonisi, çeşitli ikramlar ve konserlerin yer aldığı programa katkılarından dolayı TÜRKSOY’a ve Niğde Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, konuşmasını herkese bol eğlenceler dileyerek noktaladı.
Yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlik, programa katkı sunanlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.