İş Sağlığı ve Güvenliği Dersi kapsamında ‘‘Yangın ve Tahliye Tatbikatı’’ yapılmıştır.

Bölümümüzde yürütülen İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile Mimarlık Bölümü öğrencilerine yönelik olarak 7 Mayıs 2024 tarihinde “Yangın ve Tahliye Tatbikatı’’ yapılmıştır. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen ilgili eğitime Niğde AFAD uzmanları tarafından seminer ve uygulamalı eğitimler verilmiştir. Seminer sonrasında Fakültemizin önünde AFAD uzmanları öncülüğünde yangın tatbikatı yapılmıştır. Seminer ve tatbikata Bölüm öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımız ile Fakülte idari personellerimiz ve Fakültemizin diğer bölüm ve sınıflarından öğrenciler yoğun katılım göstermişlerdir.  İlgili eğitimde; Yangın sırasında doğru müdahale biçimleri ve yangın söndürmek için hangi yöntemlerin kullanılmasına yönelik bilgilendirmeler ve tahliye durumları uygulamalı olarak anlatılmıştır.