Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat Barut ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan 41. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısına katıldı.


Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat Barut ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin hakan Severcan, 26-27 Nisan 2024tarihlerinde Fırat Üniversitesi Üniversitesi Ev sahipliğinde düzenlenen 41. Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Toplantısına katıldı.

TED Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu “Geçmişten Günümüze Mühendislik Eğitimi, Sürdürülebilir bir Gelecek için Değişime Hazır mıyız?”, MÜDEK (Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Genel Sekreteri Serhan Başer “MÜDEK’te Yenilikler”, Boğaziçi Üniversitesi Makine Müh.Böl.Öğr.Üyesi (Önceki MDK Genel Sekreteri) Prof. Dr. Prof.Dr.Günay Anlaş “Mühendislik Bölümlerine Girişte Öğrenci Seçme”, ve K. Kazım  Sarı “Endüstri 4.0 ve Ötesi… Mühendislik Eğitiminin Geleceği” başlıklı sunumlarını yapmışlardır. Toplantıda ayrıca;  “Mühendislik Fakültelerindeki Problemler, İyi Uygulamalar, Görüş ve Öneriler” başlıklı Açık Oturum düzenlenmiştir.