Sağlık Yönetimi Öğrencileri-Sektör Buluşması


Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Sağlık Yönetimi Öğrencileri-Sektör Buluşması: Şehir Hastanelerinde Sağlık Yöneticiliği” başlıklı panel etkinliği gerçekleştirildi.

Panele davetli olarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sayın Sevinç Gülten ile ISS İşletme Hizmetleri Tesis Direktörü  Sayın Erhan Serdengeçti katıldı. Üniversitemizde düzenlenen panele ayrıca Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mesut TELEŞ, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Protokol konuşmalarını yapan Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer’in üniversitemiz ve fakültemiz hakkında, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mesut Teleş’in ise Sağlık Yönetimi Bölümü hakkında tanıtıcı bilgilendirilmelerinden sonra günün önemi belirtilmiş ve panele geçilmiştir. Panelistlerden Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sayın Sevinç Gülten, şehir hastanelerinin kamu özel ortaklığı çerçevesinde nasıl işlediğini, birçok alanda öncü olan Adana Şehir Hastanesinin sunduğu hizmetlerin çeşitliliği, pandemi ve deprem gibi kaos dönemlerinde kompleks hizmetleri sunarken kadın yönetici olarak ne tür zorluklarla karşılaştığı ve profesyonel bir yönetici olarak bunlarla nasıl başa çıktığı hakkında deneyimlerini paylaştı. ISS İşletme Hizmetleri Tesis Direktörü  Sayın Erhan Serdengeçti ise global ölçekte bir şirket olan ISS’in şehir hastanelerinde ne tür hizmetler sunduğunu, özellikle sağlık yönetimi öğrencilerinin ISS işletme hizmetlerindeki istihdam ve kariyer olanakları hakkında oldukça detaylı açıklamalarda bulundu. Öğrencilerden çok sayıda soru alan panelistler, gelen her soruya verdikleri cevaplarıyla öğrencilerimizin gönüllerini kazandılar. Çok samimi bir ortamda geçen panel, teşekkür belgesi ve plaket takdimlerinden ardından, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.