Program Çıktıları

PROGRAM ÇIKTILARI

  1. İş ve Uğraşı Terapisi ile ilgili temel terim ve kavramları bilir, bu terimleri ve terminolojiyi kullanabilir.
  2. İnsan vücudunun temel anatomik yapısını, fizyolojik fonksiyonlarını ve normal fonksiyonlarını açıklayabilir.
  3. İş ve Uğraşı Terapisi alanında edindiği temel düzeydeki teorik ve uygulamalı bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir, problemleri tanımlayarak öğrenme gereksinimlerini belirleyebilir.
  4. İş uğraşı terapisi ile ilgili hastalıkların temel özelliklerini ve prognozunu bilir.
  5. Aktivite analizi yapabilir ve aktiviteyi tedavi amaçlı kullanabilir.
  6. Ortez, protez ve yardımcı teknolojik cihaz kullanım gereksinimi olan bireylerde bu cihazları uygulama ve eğitimine katkıda bulunabilir.
  7. Uygulama gerektiren rehabilitasyon yöntemlerinde ve tedavi yaklaşımlarında pratik bilgiye ve el becerisine sahip olur.
  8. Ev, okul, iş yeri ve diğer toplumsal katılım alanlarında bireysel bağımsızlığı artırmak üzere, çevresel değişikliklerle ilgili çalışmalara katılır.
  9. Tüm görevlerde iş ve uğraşı terapisi ile ilgili bilgilerini profesyonellerin gözetiminde yerine getirir ve alanında ülke ve dünya gündemindeki güncel olayları izler.
  10. Mesleğin gerektirdiği sorumluluklara sahip olur, edindiği bilgi ve birikimleri etkin bir şekilde kullanır, bu anlamda gerektiğinde inisiyatif alabilir ve alanında daima etik davranışlar sergiler. 
ALANA ÖZGÜ BECERİ VE YETKİNLİKLER

  1. Mesleki iletişim becerisini geliştirme
  2. Mesleki uygulamalarda gerekli el becerisi kazanma
  3. Mesleki bilgi düzeyine katkı sağlama
  4. Mesleki sorumluluk bilinci kazanma
  5. Diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme
  6. Mesleki etik değerlerin farkında olma
  7. Mesleki alanda hastalara doğru bilgi verebilme
  8. El-göz koordinasyonunu kurma
GENEL YETKİNLİKLER

  1. Yaşam boyu öğrenme bilincine sahiplik
  2. Bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirme
  3. Alanında kuramsal ve uygulamalı bilgi birikimine sahip olma
  4. Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme
  5. İletişim tekniklerini kullanma
Son Güncelleme Tarihi:05.02.2025