Yüksek Lisans / Fen Bilimleri Enstitüsü / tarımsal genetik mühendisliği

Program Çıktıları


Tarımsal Genetik Mühendisliği Yüksek Lisans Program Çıktıları

 

  1. İleri düzeyde genetik ve moleküler genetik bilgisine sahip olur.
  2. Bitki biyoteknolojisi ve doku kültürü ile ilgili temel teknikleri bilir ve uygulayabilir.
  3. Bitki ıslah programları oluşturabilir ve uygulamasını yapabilir.
  4. Bitki ıslahında kullanılan moleküler markör tekniklerini bilir ve uygulamasını yapabilir.
  5. Islahçı hakları ve mesleki etik konularını bilir, toplumsal sorumluluk bilinci kazanır, toplum için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme becerisi kazanır.
  6. Tarımsal genetik mühendisliği, bitki ıslahı, gen kaynakları ve tohumluk üretimi konularındaki yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi olur.
  7. Farklı bitki türlerinde tohumluk üretim programları oluşturabilir ve uygulamasını yapabilir.
  8. Tarımsal gen kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularını bilir.
  9. Tarımsal biyoinformatik konusunda temel bilgilere sahip olur, uygulamalarını yapabilir.
  10. Tarımsal genetik mühendisliği ile ilgili konularda ortaya çıkan sorunları tanımlama, yorumlama ve çözüm üretme becerisine sahip olur. Elde ettiği bilgilerin doğruluğunu değerlendirmeyi bilir. Hayat boyu öğrenme becerisi kazanır
  11. Tarımsal genetik mühendisliği ile ilgili konularda proje hazırlama, bağımsız araştırma yürütme ve sonuçlandırma becerisi kazanır. Bilgisayar yazılımlarını, teknolojileri ve modern araçları kullanma becerisi kazanır.
  12. Tarımsal genetik mühendisliği ile ilgili araştırmalarda verilerin toplanması, analizi, yorumlanması ve raporlanması işlemlerini yapabilir.
  13. İlgili alandaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilme ve yorumlama becerisi kazanır. Farklı disiplinlerle bir arada çalışabilme becerisi kazanır. Alanının gelişmesinde yer alan önemli kişileri, olay, olguları ve alanının uygulamalarına etkilerini bilir.
  14. Mesleki ve etik sorumluluk bilinci kazanır. Uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. İnisiyatif kullanma ve yönetim becerisine sahip olur, gerektiren yerlerde liderlik yapabilme yeteneği kazanır.
  15. İlgili alanda ulusal ve uluslararası ortamlarda etkin yazılı ve sözlü sunum yapabilir.
Son Güncelleme Tarihi:06.09.2024