1 | İşletme kavramı, işletme ile ilgili temel kavramlar, işletme etiği ve işletme sorumluluğu kavramları hakkında genel bilgilendirmeler yapılarak sistem kavramı hakkında derinlemesine bilgi verilir. | [1]-[3] |
2 | Üretim faktörleri açıklanır, işletmenin amaçları ve özellikleri, mal ve hizmet işletmeleri arasındaki ayrım hakkında konuşulur, işletme çevresi, makro ve mikro çevre faktörleri ele alınır. | [1]-[3] |
3 | İşletmelerin kuruluşu, kuruluş karar süreci, kuruluş yeri seçimi, işletmelerin büyüklüğü, kapasite, başabaş noktası noktaları hakkında bilgilendirme | [1]-[3] |
4 | İşletme türleri hakkında bilgi verilir. özel sektör ve kamu kuruluşları arasındaki ayrım hakkında bilgilendirmeler yapılması | [1]-[3] |
5 | “Yönetim” düşüncesinin tarihsel gelişimi, yönetimin özellikleri, işletmenin fonksiyonları konuları işlenir | [1]-[3] |
6 | Yönetim kademeleri, yönetici kavramı, lider, yöneticilerin özellikleri, yönetim süreçleri | [1]-[3] |
7 | (Ara sınav) | [1]-[3] |
8 | Yönetim-İşletme yönetiminde modern kavramlar ve bunların günümüz modern dünyasında ele alınış şekilleri personel seçimi kavramı | [1]-[3] |
9 | İnsan kaynakları yönetimi , ücret politikaları, işe alım, kıdem ve terfi gibi süreçleri | [1]-[3] |
10 | Muhasebe-Finans departmanı hakkında bilgi verilerek işletme içerinde konumlandırılması | [1]-[3] |
11 | Muhasebenin temel ilkeleri, temel muhasebe defterleri hakkında bilgiler | [1]-[3] |
12 | Pazarlama konusu, geleneksel ve modern düzlemde ele alınarak pazarlamanın tarihsel gelişimi günümüz pazarlama çalışmaları | [1]-[3] |
13 | İşletmelerin işlevleri işletmenin Ahlak ve iş ahlakı kavramları | [1]-[3] |
14 | Genel Konu Tekrarı ve Sınava Hazırlık | [1]-[3] |
15 | Genel Sınav | [1]-[3] |