1 | GMO tanımı | |
2 | GMO'ların üretilmesinde sık kullanılan özellikler | |
3 | GMO'ların en sık üretildikleri bitki türleri, | |
4 | GMO'ların sundukları avantajlar, | |
5 | GMO'ların gereklikleri konusunda tartışma, | |
6 | GMO'ların çevresel, sosyal ve sağlık alanındaki riskleri, | |
7 | GMO'ların içerdikleri risklerin değerlendirilmesi, | |
8 | Biyogüvenlik teriminin tanımı, | |
9 | Besin ve yem olarak GMO | |
10 | Agrobacterium Rhizogenes-yoluyla genetik transformasyon, | |
11 | Geniş etkili herbisit kontrolünde kullanılan genleri içerek GMOlar, | |
12 | Biyoaktif proteinler, | |
13 | DNA metilasyonu yoluyla gen regülasyonu, | |
14 | Kantitatif ve kalitatif PCR metotları. | |