APT6109 / RUMEN METABOLİSM AND PHYSIOLOGY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Rumen anatomisi, fonksiyonu, ruminatların rolü ve gelişimi, ruminant beslemede tarihsel gelişim [3] s 3-7; [2] s 1-23, s 178-195 2
2Rumen bakteri, protozoa ve siliatlar [1] s 15-53; [2] s 152-178
3Rumen aneorobic Fungi ve Rumende Mikrobiyal interaksiyonlar [1] s 53-71; [1] s 71-89
4Mikroorganizmalar ve lif sindirimi [1] s 107-131
5Mikroorganizmalar ve lif sindirimi [1] s 107-131
6Lipitler ve rumen sindirimi [1] s 151-165; [2] s 260-276
7Uçucu yağasitleri ve rumende protein sentezi [1] s 165-179; [2] s 95-11
8Minerallerin mikrobiyal metabolizma üzerine etkisi, mineraller ve sindirim [1] s 179-217
9Rumen ve kalın barsakta sindirim, rumenin defaunasyonu [1] s 217-263; [2] s 195-211
10Rumen fermentasyonunun yem katkı maddeleri ile modifikasyonu ve rumen fonksiyon bozukluğu [1] s 263-283; [1] s 361-365
11 Rumen modelleme, reticulo-rumendenpartiküllerin geçişi-rumeni bölümlere ayırma [1] s 283-343; [3] s 65-80; [3] s 31-40
12n vitro rumen sistemleri [1] s 353-357; [3] s 51-65
13In vitro rumen sistemlerinin laboratuvarda işlenmesi [1] s 353-357; [3] s 51-65
14Ruminantlarda yem tüketimi ve net enerji etkinliği [2] s 294-309