APT6110 / GREENHOUSE GAS EMMISSIONS IN RUMINANTS

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1.Hayvancılıkta non-CO2 sera gazı emisyonları [1] s 1-9
2Sera gazının azaltılmasına yönelik uygulamalar; enterik fermentasyon, rumen karbonhidrat fermentasyonu denklemleri ve yem katkı maddelerinin etkileri [1] s 9-33
3Sera gazının azaltılmasına yönelik rumen modifikasyonları; hayvanlara direkt yedirilen mikroorganizmalar, rumen defaunasyonu, rumen archaea ve bakterileri ile rumenin modifikasyonu [1] s 33-37; [3] s 5045-5061
4Sera gazlarının azaltılmasına yönelik yemler ve yemleme amenajmanları; yem tüketimi, konsantre yem, kaba yem kalitesi, yem işleme, miks rasyonlar ve yemleme frekansı, iyi yemleme uygulaması ve yem analizleri, [1] s 37-64; [3] s 5045-5061
5Gübre ve gübre yönetimi, Rasyon manipulasyonu ve dengesi- rasyon manipulasyonları ve rasyon protein içeriği [1] s 64-82
6Gübre yönetimi [1] s 64-100
7Hayvansal üretim ve sera gazı emisyonlarının azaltılması [1] s 100-121
8Sera gazı azaltma uygulamaları arasındaki interaksiyonlar [1] s 121-135
9Enterik metan emisyonu tahmini ve hesaplaması [1] 135-149; [2] s 74-98
10Emisyon ölçümlerinde kullanılan yaklaşımlar [2] s 98-129
11Emisyonların hesaplanması [1] s 135-149; [2] s 74-98
12Emisyonların azaltılması için uygulanan düzenlemeler [2] s 129-152
13Sera gazı emisyonlarının azaltılması- sistemsel yaklaşım ve araştırma [2] s 152-176
14Sürdürülebilir yemleme sistemlerinde sera gazı emisyonları. [2] s 152-176