APT6114 / POULTRY FEEDING IN HOT CLIMATES

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kanatlıların genel besleme özellikleri[2] s 354-435
2Kanatlı yetiştirme ve beslemede çevreninin önemi, kanatlı üretiminde sürdürülebilirlik ve iklim[2] s 185-202; 239-287
3Kanatlılarda vücut sıcaklığının ayarlanması (vücut sıcaklığı, ölçülmesi, çevre sıcaklığı, iklime adapte olma)[4] s 221-224
4 Isı dengesi, ısının depolanması, ısı üretimi[4] s 224-229
5 Vücutta ısının transferi [4] s 229-239
6 Davranışsal termoregulasyon [4] s 239-249; [3]
7 Sıcaklık stresinin kanatlılarda olumsuz etkileri [3]
8 Sıcaklık stresine karşı alınacak önlemler (genel) [1] s 133-135; [3]
9 Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Enerji gereksinmesi) [1] s 135-137
10Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Protein ve amino asit gereksinmesi) [1] s 137-142; [3]
11 Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Vitamin ve mineral gereksinmesi) [1] s 142-149
12Sıcaklık stresinde elektrolit dengesi [1] s 149-150
13 Sıcaklık stresinde yem katkıları[1] s 150-152
14Sıcak iklimlerde etlik piliç ve yumurtacı tavuk besleme[1] 227-261; [2] s 470-471; [5] s 147-157