1 | Enfeksiyon, intoksikasyon ve gıda kaynaklı hastalıkların tanım | [1] – s. 205-220 |
2 | Gıda kaynaklı hastalıklara neden olan patojen bakteriler | [1] – s. 126-239 |
3 | Listeria monocytogenes'in tanımı, balık ürünlerinin Listeria monocytogenes'le kontaminasyonu ve kontrolü | [1] – s. 241-250 |
4 | Fekal orjinli Escherichia coli, Salmonella, Shigella ile taze ve işlenmiş su ürünlerinin kontaminasyonu,meydana getirdiği enfeksiyonlar, taze ve işlenmiş su ürünlerinde kontrolü | [1] – s. 251-275 |
5 | Vibrio parahaemolyticus, Vibrio alginolyticus, Vibrio vulnificus, Vibrio chlorea, Aeromonas, Plesiomonas bakterileri ile taze ve işlenmiş su ürünlerinin kontaminasyonu, meydana getirdiği enfeksiyonlar,işlenmiş balık ürünlerinde mikroorganizmaların kontrolü | [1] – s. 282-302 |
6 | Taze ve işlenmiş su ürünlerinin Staphlococcus aureus ile kontaminasyonu,enterotoksin üretimi, taze ve işlenmiş su ürünlerinde Staphyloccus aureus kontrolü | [1] – s. 311-322 |
7 | İşlenmiş balık ürünlerinin Clostridium botulinum ile kontaminasyonu, oluşturduğu toksinler, balık ürünlerinde Clostridium türlerinin kontrolü | [1] – s. 323-341 |
8 | Histamin zehirlenmesi | [1] – s. 342-358 |
9 | Ciquatera balık zehirlenmesi, Tetradotoksin zehirlenmesi | [1] – s. 360-378 |
10 | Doğal toksinler, paralitik (PSP), diaretik (DSP), nörotik (NSP), amnesik (ASP) kabuklu zehirlenmeleri, | [1] – s. 378-399 |
11 | Doğal toksinler, paralitik (PSP), diaretik (DSP), nörotik (NSP), amnesik (ASP) kabuklu zehirlenmeleri, | [1] – s. 378-399 |