APT7118 / SEAFOOD POISONING

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Enfeksiyon, intoksikasyon ve gıda kaynaklı hastalıkların tanım[1] – s. 205-220
2Gıda kaynaklı hastalıklara neden olan patojen bakteriler[1] – s. 126-239
3Listeria monocytogenes'in tanımı, balık ürünlerinin Listeria monocytogenes'le kontaminasyonu ve kontrolü[1] – s. 241-250
4Fekal orjinli Escherichia coli, Salmonella, Shigella ile taze ve işlenmiş su ürünlerinin kontaminasyonu,meydana getirdiği enfeksiyonlar, taze ve işlenmiş su ürünlerinde kontrolü[1] – s. 251-275
5Vibrio parahaemolyticus, Vibrio alginolyticus, Vibrio vulnificus, Vibrio chlorea, Aeromonas, Plesiomonas bakterileri ile taze ve işlenmiş su ürünlerinin kontaminasyonu, meydana getirdiği enfeksiyonlar,işlenmiş balık ürünlerinde mikroorganizmaların kontrolü[1] – s. 282-302
6Taze ve işlenmiş su ürünlerinin Staphlococcus aureus ile kontaminasyonu,enterotoksin üretimi, taze ve işlenmiş su ürünlerinde Staphyloccus aureus kontrolü[1] – s. 311-322
7İşlenmiş balık ürünlerinin Clostridium botulinum ile kontaminasyonu, oluşturduğu toksinler, balık ürünlerinde Clostridium türlerinin kontrolü[1] – s. 323-341
8Histamin zehirlenmesi[1] – s. 342-358
9Ciquatera balık zehirlenmesi, Tetradotoksin zehirlenmesi[1] – s. 360-378
10Doğal toksinler, paralitik (PSP), diaretik (DSP), nörotik (NSP), amnesik (ASP) kabuklu zehirlenmeleri,[1] – s. 378-399
11Doğal toksinler, paralitik (PSP), diaretik (DSP), nörotik (NSP), amnesik (ASP) kabuklu zehirlenmeleri,[1] – s. 378-399