| 1 | Beslenmenin tanımı ve önemi, beslenme biliminin gelişimi, sürdürülebilirliği ve kapsamı | Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 2 | Kötü beslenmenin zararları ve ülkemizin başlıca beslenme sorunları | Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 3 | Karbonhidratlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 4 | Proteinler tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 5 | Yağlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 6 | Bal reçel pekmez vb şekerli besinler | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 7 | Vitamin tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 8 | Mineraller tanımı önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 9 | Su tanımı, önemi, vücutta kullanılması ve kaynakları ve günlük İhtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 10 | Besin grupları ve beslenme özellikleri | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 11 | Et, süt, yumurta tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 12 | Tahıllar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 13 | Kuru baklagiller tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
| 14 | Günlük enerji miktarının hesaplanması, bazal metabolizma | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |