| 1 | Gıda mevzuatı ve tarihi | Ders notları |
| 2 | Gıda mevzuatı ve hazırlanma gerekçeleri | Ders notları |
| 3 | Gıda mevzuatının temel prensipleri | Ders notları |
| 4 | Türk Gıda Kanunu | Ders notları |
| 5 | Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği | Ders notları |
| 6 | Gıda ürünleri ve işlemleri için standartları: Türk Standartları (TSE) | Ders notları |
| 7 | Türkiye’de gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standartların tanıtımı | Ders notları |
| 8 | Gıda tebliği | Ders notları |
| 9 | Uluslararası standartlar (EN, ISO, Codex Alimentarius Standartları) | Ders notları |
| 10 | Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik | Ders notları |
| 11 | Gıda ürünleri kodeksleri | Ders notları |
| 12 | Gıda ambalaj ve etiketlemeyle ilgili düzenlemeler | Ders notları |
| 13 | ISO 22000 | Ders notları |
| 14 | Gastronomi ve sürdürülebilirlik | Ders notları |