NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / AŞÇILIK / ASC2003 - GIDA MEVZUATI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda mevzuatı ve tarihiDers notları
2Gıda mevzuatı ve hazırlanma gerekçeleriDers notları
3Gıda mevzuatının temel prensipleriDers notları
4Türk Gıda KanunuDers notları
5Türk Gıda Kodeksi YönetmeliğiDers notları
6Gıda ürünleri ve işlemleri için standartları: Türk Standartları (TSE)Ders notları
7Türkiye’de gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standartların tanıtımıDers notları
8Gıda tebliği Ders notları
9Uluslararası standartlar (EN, ISO, Codex Alimentarius Standartları)Ders notları
10Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair YönetmelikDers notları
11Gıda ürünleri kodeksleriDers notları
12Gıda ambalaj ve etiketlemeyle ilgili düzenlemelerDers notları
13ISO 22000Ders notları
14Gastronomi ve sürdürülebilirlikDers notları