ASC2027 / YİYECEK İÇECEK KÜLTÜR TARİHİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1              
2              
3             
4             
5             
6               
7               
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

ASC2027 / YİYECEK İÇECEK KÜLTÜR TARİHİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Yemek Tarihi ve tarihçiliğini kavrar
2Beslenme eyleminin sadece biyolojik bir gereklilik değil kültürel anlamlar içerdiğini anlar ve ekonomik kalkınmaya etkisini bilir.
3Antik dünyada Ortadoğu, Akdeniz ve Uzak doğu yemek kültürlerini inceler.
4Tarih öncesi çağlarda Yiyecek ve içecek anlayışını bilir.
5Gastronomideki yeni akımlar , Sürdürülebilir Gastronomi Moleküler Gastronomi, Cittaslow, Füzyon mutfak, Vejeteryan mutfak vs gibi konuları bilir.