1 | Dersin amaç ve kapsamının açıklanması, kariyer merkezi hizmetlerinin tanıtımı. | Kariyer Merkezi çevrimiçi platformu uygulaması. |
2 | Ders Bilgi Paketi ve Ders Programı’nın tanıtımı. Üniversite Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği | Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği. |
3 | Kariyer ve kariyer yönetimi kavramlarının anlatılması. | Kariyer Merkezi çevrimiçi platform uygulaması. |
4 | Meslek Tanımları, Mesleğin Tarihçesi. | Türkiye Diyetisyenler Derneği |
5 | Temel iletişim kurallarının açıklanması. | |
6 | Çalışma Alanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yeni mezunlardan beklentileri ve sektörlerdeki kariyer fırsatları hakkında bilgi verilmesi. | Türkiye Diyetisyenler Derneği |
7 | Ara sınav | |
8 | Diksiyon ve beden dilinin önemine yönelik eğitim verilmesi. | |
9 | Meslekle İlgili Kaynaklara Ulaşım. Yaşam Boyu Öğrenme Farkındalığının Oluşturulması. | |
10 | Özgeçmiş ve kapak yazısı hazırlama eğitimi verilmesi. İnce Yeteneklerin (Soft Skills) ve bu yeteneklerin başarı üzerindeki etkilerinin anlatılması. | |
11 | Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dallarının Tanıtımı. Meslek örgütlerinin tanıtımı. | Türkiye Diyetisyenler Derneği |
12 | Etkili mülakat teknikleri hakkında temel kavramların anlatılması | |
13 | Yatay Geçiş, İntibak yönergeleri. Erasmus, Mevlana, Farabi ve Orhun Değişim programlarının anlatımı | Ömer Halisdemir Üniversitesi Değişim Programları |
14 | Mesleki Etik ve Sorumluluk. | Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Nobel Yayınevi, 2020 |
15 | Genel Sınav | |