BES1009 / KARİYER PLANLAMA

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Dersin amaç ve kapsamının açıklanması, kariyer merkezi hizmetlerinin tanıtımı.Kariyer Merkezi çevrimiçi platformu uygulaması.
2Ders Bilgi Paketi ve Ders Programı’nın tanıtımı. Üniversite Lisans Eğitim-Öğretim YönetmeliğiÖmer Halisdemir Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği.
3Kariyer ve kariyer yönetimi kavramlarının anlatılması.Kariyer Merkezi çevrimiçi platform uygulaması.
4Meslek Tanımları, Mesleğin Tarihçesi.Türkiye Diyetisyenler Derneği
5Temel iletişim kurallarının açıklanması.  
6Çalışma Alanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının yeni mezunlardan beklentileri ve sektörlerdeki kariyer fırsatları hakkında bilgi verilmesi.Türkiye Diyetisyenler Derneği
7Ara sınav 
8Diksiyon ve beden dilinin önemine yönelik eğitim verilmesi. 
9Meslekle İlgili Kaynaklara Ulaşım. Yaşam Boyu Öğrenme Farkındalığının Oluşturulması.  
10Özgeçmiş ve kapak yazısı hazırlama eğitimi verilmesi. İnce Yeteneklerin (Soft Skills) ve bu yeteneklerin başarı üzerindeki etkilerinin anlatılması. 
11 Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dallarının Tanıtımı. Meslek örgütlerinin tanıtımı. Türkiye Diyetisyenler Derneği
12Etkili mülakat teknikleri hakkında temel kavramların anlatılması 
13Yatay Geçiş, İntibak yönergeleri. Erasmus, Mevlana, Farabi ve Orhun Değişim programlarının anlatımıÖmer Halisdemir Üniversitesi Değişim Programları
14Mesleki Etik ve Sorumluluk.Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Nobel Yayınevi, 2020
15Genel Sınav