| 1 | Dersin amaç ve kapsamının açıklanması, kariyer merkezi hizmetlerinin tanıtımı. | Kariyer Merkezi çevrimiçi platformu uygulaması. |
| 2 | Ders Bilgi Paketi ve lisans programının tanıtımı. Üniversite Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği | Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği. |
| 3 | Kariyer ve kariyer yönetimi kavramlarının anlatılması. | Kariyer Merkezi çevrimiçi platform uygulaması. |
| 4 | Meslek Tanımları, Mesleğin Tarihçesi. | Türkiye Diyetisyenler Derneği |
| 5 | Temel iletişim kurallarının açıklanması. | |
| 6 | Sürdürülebilir Çalışma Alanları ve sektörlerdeki kariyer fırsatları incelenmesi. | |
| 7 | Erasmus, Mevlana, Farabi ve Orhun Değişim programları | |
| 8 | Meslekle İlgili Kaynaklara Erişim ve Sürdürülebilir Öğrenme Farkındalığının Oluşturulması. | |
| 9 | Özgeçmiş ve kapak yazısı hazırlama eğitimi verilmesi. İnce Yeteneklerin (Soft Skills) ve bu yeteneklerin başarı üzerindeki etkilerinin anlatılması. | |
| 10 | Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dallarının Tanıtımı. | Türkiye Diyetisyenler Derneği |
| 11 | Etkili mülakat teknikleri hakkında temel kavramların anlatılması | |
| 12 | Yatay Geçiş, İntibak yönergeleri. | Ömer Halisdemir Üniversitesi Değişim Programları |
| 13 | Mesleki Etik ve Sorumluluk. | Beslenme ve Diyetetiğin Psikososyal Boyutu, Prof. Dr. Aliye Özenoğlu, Nobel Yayınevi, 2020 |
| 14 | Meslek örgütlerinin tanıtımı. | |