| Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler | Seviyesi |
1 | Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır | 2 |
2 | Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar. | 2 |
3 | Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır | 2 |
4 | Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder. | 1 |
5 | Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır. | 1 |
6 | Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler. | 3 |
7 | Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. | 2 |
8 | Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır. | 3 |
9 | Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır. | 2 |
10 | Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar. | 1 |
11 | Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır. | 2 |
12 | Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular. | 1 |