| 1 | Gıda muhafaza yöntemlerinin tanımı, sürdürebilirliği ve sınıflandırılması | |
| 2 | Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası - pastörizasyon, UHT sterilizasyon ve mikrodalga | |
| 3 | Konserve üretim teknolojisi | |
| 4 | Gıdaların soğutulması ve soğukta muhafazası | |
| 5 | Gıdaların dondurulması ve donmuş muhafazası | |
| 6 | Kurutma teknolojisi | |
| 7 | Işınlama teknolojisi | |
| 8 | Yüksek hidrostatik basınç uygulamaları | |
| 9 | Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - organik asit ve esterleri | |
| 10 | Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - nitrat ve nitrit | |
| 11 | Dumanlama (tütsüleme) teknolojisi | |
| 12 | Modifiye atmosfer paketleme (MAP) tekniği | |
| 13 | Kontrollü atmosfer paketleme (CAP) tekniği | |
| 14 | Genel değerlendirme | |