BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1022 - BESİN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda muhafaza yöntemlerinin tanımı, sürdürebilirliği ve sınıflandırılması 
2Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası - pastörizasyon, UHT sterilizasyon ve mikrodalga 
3Konserve üretim teknolojisi 
4Gıdaların soğutulması ve soğukta muhafazası 
5Gıdaların dondurulması ve donmuş muhafazası 
6Kurutma teknolojisi 
7Işınlama teknolojisi 
8Yüksek hidrostatik basınç uygulamaları 
9Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - organik asit ve esterleri 
10Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası - nitrat ve nitrit 
11Dumanlama (tütsüleme) teknolojisi 
12Modifiye atmosfer paketleme (MAP) tekniği 
13Kontrollü atmosfer paketleme (CAP) tekniği 
14Genel değerlendirme