| 1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Dünyada ve Türkiye’de anne ve çocuk beslenmesinin önemi | Mahan K, Arlin M. Krause’s Food, Nutrition and diet therapy 12th edition Elsevier, 2010. Lawrence RA, Lawrence MR.Breastfeeding. A guıde fort he medical profession. 7th edition. Mosby Elsevier. 2011. American Academy of Pediatrics. Pediatric Nutrition Handbook. Sixth Edition. 2009. American Academy of Pediatrics. Nutrition. Bright Futures. Third Edition. 2011. |
| 2 | Gebelik döneminde beslenme | |
| 3 | Emziklilik döneminde beslenme | |
| 4 | Bebeklik (0-1 yaş) döneminde beslenme ve Anne sütü (0-6 ay) | |
| 5 | Bebeklik (0-1 yaş) döneminde beslenme ve Tamamlayıcı beslenme (6-12 ay) | |
| 6 | Bebeklik (0-1 yaş) döneminde beslenme | |
| 7 | İnek sütü, formülalar ve diğer ticari ürünler | |
| 8 | Bebeklik döneminde sık görülen beslenme sorunları ve öneriler | |
| 9 | Bebek, okul öncesi, okul dönemi ve çocukluk döneminde büyüme-gelişmenin değerlendirilmesi ve izlenmesi | |
| 10 | Okul öncesi dönemde beslenme ve sık görülen beslenme sorunları ve öneriler | |
| 11 | Okul döneminde beslenme | |
| 12 | Adolesan dönemde beslenme | |
| 13 | Okul ve adolesan döneminde sık görülen beslenme sorunları ve öneriler | |
| 14 | Bebeklik, çocukluk ve adolesan dönemlerinde büyümenin değerlendirilmesi ve izlenmesi | |