BES2019 / BESİNLERE GİRİŞ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Besin nedir? Temel besinlerin tarihçesi. Besin ve besin ögesi arasındaki fark.•Understanding Nutrition Eleanor Noss Whitney, Sharon Rady Rolfes, 13th edition. Wadsworth Publishing, 2012 •Mahan, L.K., Stump, S.E. Krause's Food & Nutrition Therapy. 12th edition, Elsevier, 2010. •Levetin- Mc Mahon Plants and Society 2th edition McGraw Hill 2008.
2Besinlerin kaynakları:hayvansal ve bitkisel kaynaklar 
3Besinlerin içerikleri:karbonhidratlar 
4Besinlerin içerikleri:proteinler 
5Besinlerin içerikleri:yağlar 
6Besinlerin içerikleri:vitaminler 
7Ara Sınav 
8Besinlerin içerikleri:mineraller ve su 
9Besin grupları, sağlıklı beslenme modelleri ve sürdürülebilir beslenme 
10Süt grubu:süt, yoğurt, ayran, kefir 
11Et grubu:Et, tavuk, balık, hindi, yumurta 
12Ekmek grubu:Ekmek, bulgur, makarna, pirinç  
13Sebze-meyve grubu 
14Besin ögelerinin vücut çalışmasındaki işlevleri ve Sağlıklı beslenme önerileri  
15Genel Sınav