| 1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Besin nedir? Temel besinlerin tarihçesi. Besin ve besin ögesi arasındaki fark. | •Understanding Nutrition Eleanor Noss Whitney, Sharon Rady Rolfes, 13th edition. Wadsworth Publishing, 2012 •Mahan, L.K., Stump, S.E. Krause's Food & Nutrition Therapy. 12th edition, Elsevier, 2010. •Levetin- Mc Mahon Plants and Society 2th edition McGraw Hill 2008. |
| 2 | Besinlerin kaynakları:hayvansal ve bitkisel kaynaklar | |
| 3 | Besinlerin içerikleri:karbonhidratlar | |
| 4 | Besinlerin içerikleri:proteinler | |
| 5 | Besinlerin içerikleri:yağlar | |
| 6 | Besinlerin içerikleri:vitaminler | |
| 7 | Besinlerin içerikleri:mineraller ve su | |
| 8 | Besin grupları | |
| 9 | Süt grubu:süt, yoğurt, ayran, kefir | |
| 10 | Et grubu:Et, tavuk, balık, hindi, yumurta | |
| 11 | Ekmek grubu:Ekmek, bulgur, makarna, pirinç | |
| 12 | Sebze-meyve grubu | |
| 13 | Besin ögelerinin vücut çalışmasındaki işlevleri ve Sağlıklı beslenme önerileri | |
| 14 | Sağlıklı beslenme modelleri ve sürdürülebilir beslenme | |