BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES2022 - GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda katkı maddelerinin tanımı, kullanım amaçları, sınıflandırılması ve sürdürülebilirliği [1,2]
2Katkı maddeleri konusundaki yasal düzenlemeler, yetkili kurumlar ve uluslararası otoriteler[3]
3Antioksidanlar[3,2]
4Antimikrobiyal ajanlar [3,2]
5Tatlandırıcılar [1, 3]
6Emülgatörler [1, 3]
7Lezzet vericiler [1, 2, 3]
8Asitliği Düzenleyiciler[1]
9Gıda Boyaları-Renklendiriciler[2]
10Un, et vb. işleme ajanları[3]
11Diğerleri (hacim arttırıcılar, köpüren maddeler, köpük önleyici maddeler, nem ileticiler, parlatma maddeleri, sıkılaştırıcı maddeler ve dengeleyiciler vd.) [1, 2, 3]
12Öğrenci sunumları-I  
13Öğrenci sunumları-II