BES2026 / SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yeterli ve dengeli beslenmede besin seçiminin önemi 
2Toplumların Besin Seçimini Etkileyen Faktörler 
3 İnsanların tat algıları ve besin seçimi (şekerli, tuzlu, ekşi ve acı tatları- besin seçimi), genetik tat markerları 
4İnsanların tat algıları ve besin seçimi (şekerli, tuzlu, ekşi ve acı tatları- besin seçimi), genetik tat markerları 
5Besin seçimini etkileyen biyolojik etmenler (açlık, iştah, lezzet vb.), iştah mekanizması ve besin seçimi 
6Besin seçimini etkileyen psikolojik etmenler (duygudurum, stres ve suçluluk vb.) 
7Besin neofibisi 
8Ara sınav 
9Çocukluk ve adolesan dönemde besin seçimi 
10Çocukluk ve adolesan dönemde besin seçimi 
11Besin seçimini etkileyen ekonomik etmenler (maliyet, fiyat vb.) 
12Besin seçimini etkileyen sosyal etmenler (kültür, aile, arkadaşlar ve öğün düzeni) 
13Besin satın alırken besin seçimini etkileyen etmenler, besin etiketleri ve besin ögesi örüntü profilleri 
14Besin seçimi ve yeme bozuklukları 
15Öğrenci ödevleri