| 1 | Yeterli ve dengeli beslenmede besin seçiminin önemi | |
| 2 | Toplumların Besin Seçimini Etkileyen Faktörler | |
| 3 | İnsanların tat algıları ve besin seçimi (şekerli, tuzlu, ekşi ve acı tatları- besin seçimi), genetik tat markerları | |
| 4 | Gebelik sürecinde besin seçimine etki eden faktörler | |
| 5 | Çocukluk ve adolesan dönemde besin seçimi | |
| 6 | Besin seçimini etkileyen biyolojik etmenler (açlık, iştah, lezzet vb.) , iştah mekanizması ve besin seçimi | |
| 7 | Genel Tekrar | |
| 8 | Besin seçimini etkileyen psikolojik etmenler (duygudurum, stres ve suçluluk vb.) | |
| 9 | Besin neofibisi | |
| 10 | Besin seçimini etkileyen ekonomik etmenler (maliyet, fiyat vb.) | |
| 11 | Besin seçimini etkileyen sosyal etmenler (kültür, aile, arkadaşlar ve öğün düzeni) | |
| 12 | Besin satın alırken besin seçimini etkileyen etmenler, besin etiketleri ve besin ögesi örüntü profilleri | |
| 13 | Besin seçimi ve yeme bozuklukları | |
| 14 | Öğrenci ödevleri | |