1 | Bağışıklık sistemine ait temel kavram, terim ve bileşenleri tanımlar |
2 | Doğal ve edinsel bağışıklık mekanizmalarını işlevleri açısından karşılaştırır |
3 | Antijen toplanması ve sunumu süreçlerini açıklar |
4 | Hücresel bağışıklık yanıtlarında görev alan T hücre alt gruplarını örneklerle ilişkilendirir |
5 | Humoral bağışıklık yanıtında görev alan antikor tiplerini sınıflandırır |
6 | Otoimmünite ve immünolojik tolerans mekanizmalarını klinik örnekler üzerinden analiz eder |
7 | Aşırı duyarlılık tiplerini ayırt eder ve bunların klinik sonuçlarını çözümler |
8 | Prebiyotik, probiyotik, nükleotid, amino asit, yağ asidi, vitamin ve minerallerin bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini bütüncül bir çerçevede ilişkilendirir |
9 | Güncel bilimsel çalışmalardan elde edilen verileri kullanarak beslenme–immün sistem etkileşimine dair yeni çıkarımlar yapar |
10 | Literatür incelemelerine dayanarak bağışıklık sistemini destekleyici beslenme yaklaşımlarına yönelik kanıta dayalı öneriler geliştirir ve savunur |