| 1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Temel epidemiyoloji | Aykut M. Toplum Beslenmesi. İçinde Halk Sağlığı Genel Bilgiler, Öztürk Y, Günay O (edt), Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, 2011 |
| 2 | Dünyada ve ülkemizde beslenme sorunlarının boyutları. | |
| 3 | Protein enerji malnütrisyonu. | |
| 4 | İyot yetersizliği hastalıkları. | |
| 5 | Beslenme anemileri (Demir yetersizliği). | |
| 6 | Beslenme anemileri (Folik asit, B12 vitamini yetersizliği). D vitamini yetersiziliği ve raşitizim. | |
| 7 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite). | |
| 8 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kardiyovasküler hastalıklar) | |
| 9 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler) | |
| 10 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diyabet) | |
| 11 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Metabolik Sendrom) | |
| 12 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz). | |
| 13 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diş çürükleri). | |
| 14 | Beslenmeyle ilişkili kronik hastalıkları önlemede fiziksel aktivitenin rolü | |