| 1 | Diyetetik biliminin tanımını, tarihçesini ve önemini kavrayarak bilimsel bir bakış açısı geliştirilmesini sağlamak |
| 2 | Beslenme durumu değerlendirme yöntemlerinin öğrenilmesi ve bireysel beslenme durumunu yorumlama becerisi kazandırmak |
| 3 | Enerji dengesi ve vücut ağırlığı denetimi konularında bilgi sahibi olunmasını sağlamak |
| 4 | Makro besin öğelerinin metabolizmada rollerini ve diyet planlama ilkelerinde önemini kavramak |
| 5 | Mikro besin öğeleri olan vitamin ve minerallerin ve sıvı alımının sağlık üzerindeki etkilerinin öğrenilmesi, eksiklik ve aşırı alımda risklerin yorumlanmasını sağlamak |
| 6 | Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplumsal düzeyde etkili beslenme stratejileri oluşturmalarını desteklemek |
| 7 | Diyetetik ve diyetetik uygulamalarına ilişkin terminolojiyi öğrenmek |
| 8 | Diyetetik uygulamalarına yönelik kılavuzların değerlendirilmesini sağlamak |