1 | Besinler ve/veya beslenme ile ilaç etkileşimlerini kapsayan temel konuları ve mekanizmaları kavrar. |
2 | Tüm ilaç etkileşim gruplarını sık karşılaşılabilecek örnekleri ile inceler. |
3 | İlaçların özellikle de ağız yoluyla alınan ilaçların besin ve besin gruplarının varlığından nasıl etkilenebileceğini araştırır, bu bilgiyi diyet uygulamalarında kullanır. |
4 | Besin gruplarından özellikle biyotransformasyon düzeyinde inhibisyon veya indüksiyon oluşturanlar hakkında detaylı bilgi edinir ve bu bilgileri kullanarak diyet hazırlığı yapar. |
5 | Çeşitli besinler ve besin öğeleri, vitamin-mineral takviyeleri ile ilaçlar arasındaki etkileşim hakkında bilgi edinir, etkin ve güvenilir tedavinin sağlanması için gereken diyet hazırlanmasında bu bilgilerden yararlanır. |
6 | Bitkisel ürün-ilaç etkileşimlerine örnekleri, mekanizmalarıyla kavrar ve bu konuda gerekli uyarıları yapar, ilgili sağlık personeline danışılması yönünde temel bilgilendirmeyi sağlar. |
7 | Besin-ilaç etkileşimlerini örneklerle ve uygulamalı olarak inceler, güncel bilgi edinmek için çeşitli veri tabanlarını kullanmayı ve bu bilgileri yorumlayarak diyet hazırlığında değerlendirmeyi tek başına yapabilecek yetkinliği kazanır. |