| 1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Mesleki uygulamalar ve oryantasyon haftası | Baysal A. Beslenme,Hatiboğlu Yayınevi 2011 Ankara |
| 2 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları- Gebelik Dönemi | |
| 3 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Emziklilik Dönemi | |
| 4 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Süt Çocuğu Dönemi | |
| 5 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Okul öncesi Dönem | |
| 6 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Okul çağı Dönemi | |
| 7 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Adolesan Dönem | |
| 8 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Genç Yetişkinlik Dönemi | |
| 9 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Orta Yaş Dönemi | |
| 10 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Yaşlılık Dönemi | |
| 11 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Özel Gruplar (Besin alerjileri, intoleransları vb) | |
| 12 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Özel Gruplar (İşçi vb) | |
| 13 | Mesleki Uygulamalar ve Vaka Sunumları-Sağlıklı Beslenme Programları | |
| 14 | Vaka Sunumları ve Ödev Teslimi (hasta dosyası inceleme, diyet planlama, beslenme eğitimi verme becerisi) | |