BSM4068 / FIELD CROPS

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Tarla Bitkileri dersinin amacı, hedefi, kazanımları, işleniş şekli, Genel Tarla Tarımı 
2Sıcak İklim Tahılları; Ekonomik Önemi, Adaptasyonu ve Morfolojik Özellikleri, Mısır, Çeltik ve Darıların Kültürü 
3Serin iklim tahıllarının adaptasyonu ve Morfolojik Özellikleri 
4Buğday, Arpa, Yulaf ve Çavdarın Kültürü 
5Yemeklik Tane Baklagiller; Önemi, Sistematiği ve Adaptasyonu, Mercimek ve Nohut, Fasulye, Bakla, Bezelye ve Börülcenin Kültürü 
6Endüstri Bitkileri; Tanımı, Sınıflandırılması ve Önemi, Pamuk, Keten, Kenevir, Ayçiçeğinin Kültürü 
7Soya Fasulyesi, Yerfıstığı, Susam, Haşhaş, Şeker Pancarı ve Patatesin Kültürü 
8Ara Sınav 
9Keyf, ilaç ve baharat bitkilerin önemi, Adaptasyonu ve Kültürü 
10Yem Bitkileri ve Çayır- Mera Kültürü. Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Tanınması ve Tarımı 
11Çim bitkilerinin Tanıtılması ve Tarımı 
12Tohumculuk kavramı ve önemi 
13Bitki ıslah yöntemlerine giriş 
14Biyoteknolojiye giriş