1 | Tarla Bitkileri dersinin amacı, hedefi, kazanımları, işleniş şekli, Genel Tarla Tarımı | |
2 | Sıcak İklim Tahılları; Ekonomik Önemi, Adaptasyonu ve Morfolojik Özellikleri, Mısır, Çeltik ve Darıların Kültürü | |
3 | Serin iklim tahıllarının adaptasyonu ve Morfolojik Özellikleri | |
4 | Buğday, Arpa, Yulaf ve Çavdarın Kültürü | |
5 | Yemeklik Tane Baklagiller; Önemi, Sistematiği ve Adaptasyonu, Mercimek ve Nohut, Fasulye, Bakla, Bezelye ve Börülcenin Kültürü | |
6 | Endüstri Bitkileri; Tanımı, Sınıflandırılması ve Önemi, Pamuk, Keten, Kenevir, Ayçiçeğinin Kültürü | |
7 | Soya Fasulyesi, Yerfıstığı, Susam, Haşhaş, Şeker Pancarı ve Patatesin Kültürü | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Keyf, ilaç ve baharat bitkilerin önemi, Adaptasyonu ve Kültürü | |
10 | Yem Bitkileri ve Çayır- Mera Kültürü. Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Tanınması ve Tarımı | |
11 | Çim bitkilerinin Tanıtılması ve Tarımı | |
12 | Tohumculuk kavramı ve önemi | |
13 | Bitki ıslah yöntemlerine giriş | |
14 | Biyoteknolojiye giriş | |